מי שמפחד מהחום, שלא ייכנס למטבח
בעוד שעבורנו יציאה למסעדה היא חלק מתרבות הפנאי ותענוג קטן שאנו מרשים לעצמנו מדי פעם בפעם באירועים מיוחדים או בזמנים מסוימים, הרי שעבור חרקים, מכרסמים, זוחלים ומיני מעופפים, מסעדה משולה לגן עדן עלי אדמות. הרי מה מחפש ג'וק צנוע למשפחתו הקטנה בת 30,000 הפרטים? מעט מזון, מעט מים, לחות ומקומות מסתור חשוכים עם אפשרות ליציאה מהירה לביוב או למקור מים עומדים אחר. גם הנמלים החרוצות, המגלות כי בכיור המסעדה יש מספיק מזון לדורי דורות ישמחו לשלוח ציוץ לחברותיהן ולהזמין אותן, על פי מסורת הסולידריות הקומוניסטית, להצטרף לחגיגה.
על פי חוק מחויב כל מקום המחזיק מטבח והמספק שירותי מזון לציבור לערוך, מדי תקופה קבועה של חודש במקומות מסוימים וחצי שנה במקומות אחרים, הדברת מסעדות מקיפה הכוללת בחינה ואיתור של מקומות אפשריים לקינון מזיקים ומכרסמים למיניהם, בדיקת אריזות המזון והמקררים בהם נשמר מזון לאורך זמן, ווידוא כי פתחי הניקוז והביוב אטומים ואינם מאפשרים לזוחלים למיניהם לעבור לפנים המטבח, עם זאת, האינטליגנציה ההישרדותית והיכולת לתכנן ולחשוב קדימה האופייניים לרוב המזיקים יוצרים מצב של מאבק מתמיד בין הרצון שלהם להמשיך וליהנות ממטעמי המטבח והשף לבין הצורך המהותי של המסעדה לשמור על היגיינה ותנאי סניטציה מוקפדים.
החשיבות בהדברת מסעדות
הדברת מסעדות, בניגוד להדברה ביתית רגילה, היא חובה ולא זכות, היא הכרח ולא אופציה. גם סועדים ומבקרים יכולים לבקש לבקר במטבח המסעדה או בית האוכל ולבדוק כי הוא נקי, מצוחצח וללא עקבות של חרקים או מכרסמים, ובכל מקרה, משרד הבריאות והמשרד להגנת הסביבה שמים דגש רב על נאותות מטבחים ועל שימוש קבוע בשירותי הדברת מסעדות. מדובר, בסופו של דבר, בעניין של בריאות ובעניין של חיים ומוות.
ישנם אלמנטים שניתן להשתמש בהם לשם מניעת הגעת המזיקים למטבח המסעדה כמו, למשל, אחסון ארגזי המזון בגובה של כ-30 ס"מ מעל לגובה הרצפה, כך שהם לא יוכלו להגיע אליהם, איטום סדקים, מחילות ופתחים ברצפה ובקירות, פיזור רעלים "בטוחים" לאדם בשטח ההיקפי של המטבח ועוד פעולות שיבטיחו כי לא תיווצר מגיפה של מזיקים וכי גם נוכחות של פרט או שניים שיצליחו לחדור מבעד למעטפת ההגנה תוכל להיות מודברת במהירות וללא שהיות מיותרות. אם אתם בעלי מסעדות בנהריה, קריות ובחיפה וכלל הצפון, פנו אלינו לקבלת הצעת מחיר מיוחדת!